Zupa kurkowa |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: - ziemniaki
- cebula
- marchewka
- świeże kurki
- oliwa
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
|
Opis przygotowania: Ziemniaki obrane pokrój w kostkę, cebulę również, marchewkę zetrzyj na tarce jarzynowej, kurki po opłukaniu podziel na drobniejsze części. Podsmaż wszystko w garnku na oliwie, dolej wody , dodaj sól i ugotuj do miękkości ziemniaków. Przypraw do smaku pieprzem i posyp natką. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
Źródło: Kulinarny Atlas Świata |
|
Przepis został dodany przez: bzibzionka |
Przepis czytano już 9157 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |