|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ocet bazyliowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 0.75 białego octu winnego
- 2 pęczki bazylii
- 2 łyżki cukru
- 0.5 łyżeczki białego pieprzu
- 3 ząbki czosnku
- listek laurowy
|
Opis przygotowania: Bazylię opłukać, oderwać listki. Łodyżki włożyć do garnka z octem, cukrem, pieprzem i listkiem. Zagotować.
Czosnek obrać, pokroić w cienki plasterki, włożyć do szerokiej misy. Dołożyć listki bazylii, polać wrzącą mieszanką octową. Misę przykryć, zostawić na min. 2 h. Przelać przez drobne sito do butelki. |
|
|
Przepis czytano już 5226 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|