przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ocet bazyliowy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 0.75 białego octu winnego
- 2 pęczki bazylii
- 2 łyżki cukru
- 0.5 łyżeczki białego pieprzu
- 3 ząbki czosnku
- listek laurowy

Opis przygotowania:
Bazylię opłukać, oderwać listki. Łodyżki włożyć do garnka z octem, cukrem, pieprzem i listkiem. Zagotować.
Czosnek obrać, pokroić w cienki plasterki, włożyć do szerokiej misy. Dołożyć listki bazylii, polać wrzącą mieszanką octową. Misę przykryć, zostawić na min. 2 h. Przelać przez drobne sito do butelki.
Przepis czytano już 5161 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin