przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ogórkowa

Poziom: średni
Głosów: 6
Ocena: 3.67
Składniki:
- 25 dkg marchwi
- 20 dkg selera
- 1 średni por
- 20 dkg pietruszki
- 1 mała cebula
- 30 dkg ziemniaków
- 1/2 kg ogórków kiszonych
- 1/4 l śmietany
- sól

Opis przygotowania:
Warzywa obrać, opłukać i pokroić w drobna kostkę. Połowę z nich przysmażyć na suchej patelni na rumiany kolor i włożyć do garnka z resztą warzyw. Zalać 1 i 1/2 litra wrzącej wody, osolić, cebule obrać, przekroić na pół i również zrumienić na patelni. Przełożyć do warzyw. Całość gotować na małym ogniu około 15 minut. Dołożyć pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować dalej ok 15 minut (do miękkości).
Ogórki kiszone (nie obrane) zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do zupy, Gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić śmietaną (słodką). Osolić do smaku.
Zupa powinna być lekko kwaśna od ogórków. Można zmienić smak dodając więcej ogórków lub wody z ogórków.
Przepis został dodany przez:  jureczek
Przepis czytano już 5142 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin