przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Meksykańska zupa cebulowa

Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Głosów: 4
Ocena: 4.75
Składniki:
- 4 duże cebule
- 6 kostek rosołowych (na 2 litry wody)
3 marchewki
- 3/4 kg mięsa mielonego wieprzowego
- oregano
- czerwona słodka papryka - mielona (100g)
- 3-4 serki topione miekkie np: złoty ementaler
- sól do smaku
- olej

Opis przygotowania:
Cebule kroimy w półplasterki, marchew trzemy na tarce na najgrubszych oczkach. Przygotowujemy wywar - 2 litry wody + kostki rosołowe. Do wywaru dodajemy warzywa i gotujemy około 10 min. na małym ogniu.
Mięso podpiekamy bez przypraw na patelni. Dodajemy do wywaru, wsypujemy cała paczkę (100g) papryki i trochę oregano. Gotujemy około 15 min.
Dodajemy serki sól i oregano do smaku i gotujemy jeszcze na małym ogniu około 10 min.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  profesor59
Przepis czytano już 7286 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





mniam...
Dodał/a kucharz dnia 2008-01-12 18:27:26

Polecam wszystkim :) dzisiaj gotowałem - właśnie wstałem od stołu. Tylko tak sobie pomyślałem, że skoro to danie meksykańskie to jakoś czerwona fasola mi się do tego kojarzy, więc dodałem :)) Naprawdę pyszne











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin