Meksykańska zupa cebulowa |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Głosów: 4 Ocena: 4.75 Składniki: - 4 duże cebule
- 6 kostek rosołowych (na 2 litry wody)
3 marchewki
- 3/4 kg mięsa mielonego wieprzowego
- oregano
- czerwona słodka papryka - mielona (100g)
- 3-4 serki topione miekkie np: złoty ementaler
- sól do smaku
- olej
|
Opis przygotowania: Cebule kroimy w półplasterki, marchew trzemy na tarce na najgrubszych oczkach. Przygotowujemy wywar - 2 litry wody + kostki rosołowe. Do wywaru dodajemy warzywa i gotujemy około 10 min. na małym ogniu.
Mięso podpiekamy bez przypraw na patelni. Dodajemy do wywaru, wsypujemy cała paczkę (100g) papryki i trochę oregano. Gotujemy około 15 min.
Dodajemy serki sól i oregano do smaku i gotujemy jeszcze na małym ogniu około 10 min. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: profesor59 |
Przepis czytano już 7285 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |