| Racuszki ziemniaczane | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 30 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 10Ocena: 4.20
- 60 dag ziemniaków
 - 2 dag drożdży
 - 3 łyż. mleka
 - 2 łyż. masła
 - 3  jajka
 - 3 łyż mąki pszennej
 - sól
 - 10 dag margaryny (do smażenia)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ziemniaki obrać, umyć, ugotować na sypko, ostudzić i zemleć. Drożdże rozbić z mlekiem. Ziemniaki utrzeć z masłem, jajkami, mąką i drożdżami, posolić. Wyrobić na gładką masę i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładać łyżką na rozgrzaną margarynę i smażyć z obu stron na rumiano. Racuszki podawać z kwaśną śmietaną.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  renia | 
	| Przepis czytano już 8031 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |