przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Racuszki ziemniaczane

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 10
Ocena: 4.20
Składniki:
- 60 dag ziemniaków
- 2 dag drożdży
- 3 łyż. mleka
- 2 łyż. masła
- 3 jajka
- 3 łyż mąki pszennej
- sól
- 10 dag margaryny (do smażenia)

Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować na sypko, ostudzić i zemleć. Drożdże rozbić z mlekiem. Ziemniaki utrzeć z masłem, jajkami, mąką i drożdżami, posolić. Wyrobić na gładką masę i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładać łyżką na rozgrzaną margarynę i smażyć z obu stron na rumiano. Racuszki podawać z kwaśną śmietaną.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  renia
Przepis czytano już 7319 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin