|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasta z twarogu i ryby wędzonej |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 8 Ocena: 4.50 Składniki: - 20 dag twarogu
- ryba wędzona
- 1 łyż. masła
- 1 cebula
- papryka w proszku
- szczypiorek
|
Opis przygotowania: Z ryby zdjąć skórę, dokładnie wybrać ości i rozdrobnić widelcem. Twaróg rozetrzeć z masłem na gładką masę i stopniowo połączyć z rybą stale ucierając. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodać 1-2 łyżki mleka lub śmietany. Pod koniec wymieszać z cebulą i pokrojonym w kostkę szczypiorkiem. Dodać do smaku sól i paprykę. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: renia | Przepis czytano już 12259 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 3) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
ja dodaję jeszcze jaja gotowane Dodał/a ~robo dnia 2008-12-19 09:46:46
ja dodaję jeszcze 4 szt jajek gotowanych i śmietanę zamiast masła
| smaczna Dodał/a termar dnia 2008-10-10 13:17:55
Robię taką pastę już od kilkunastu lat, jest naprawdę smaczna
| dziwne połączenie Dodał/a delexus dnia 2008-02-18 19:14:37
mimo iż na pierwszy rzut smaku wydaje się, iż to dziwne połączenie, pasta jest naprawdę znakomita, a zamiast ryby wędzonej można dodać rybę z puszki w oleju jakąś szprotkę bądź innego gada ;)
|
|
|
|