Pasta z twarogu i ryby wędzonej |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 8 Ocena: 4.50 Składniki: - 20 dag twarogu
- ryba wędzona
- 1 łyż. masła
- 1 cebula
- papryka w proszku
- szczypiorek
|
Opis przygotowania: Z ryby zdjąć skórę, dokładnie wybrać ości i rozdrobnić widelcem. Twaróg rozetrzeć z masłem na gładką masę i stopniowo połączyć z rybą stale ucierając. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodać 1-2 łyżki mleka lub śmietany. Pod koniec wymieszać z cebulą i pokrojonym w kostkę szczypiorkiem. Dodać do smaku sól i paprykę. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: renia |
Przepis czytano już 12264 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 3) |