przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kanapeczki na krakersach


Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 2
Głosów: 9
Ocena: 3.22
Składniki:
- 20 krakersów (Krakowskie talarki)
- 2 łyżeczki białego sera śmietankowego
- 2 łyżeczki pasztetu drobiowego
- 2 łyżeczki wiórek łososiowych
- 2 łyżeczki sera pleśniowego Np. Danablu, Rokpol lub inny
- 2 łyżeczki pasty rybnej
- odrobina szczypiorku
- plasterek korniszona
- plasterek pomidora
- pieprz mielony

Opis przygotowania:
Na każdego krakersa kłaść po pół łyżeczki masy ( 4 krakersy z jedną pastą ).Dekorować . W zasadzie jest zupełnie obojętne co się kładzie na takie kanapki . To co jest w domu .Jak nie ma nic do rozsmarowania , to można utrzeć żółty ser , pokroić drobno kiełbasę , ugotować jajko . Zmieszać to z odrobiną majonezu lub masła i już pasta gotowa . A z białego sera można zrobić kilka past - zmieszać z koperkiem , utartą rzodkiewką , pokruszonym pumperniklem . Najlepsze jest to , że za każdym razem kanapki są inne , bo co innego jest w lodówce . Jak chce się zrobić takie na spotkanie ze znajomymi , trzeba pamiętać - przynajmniej 30 sztuk na osobę , a na krakersa ½ łyżeczki pasty . I już !
Opis / Uwagi:
Taka sobie ,,przegryzajka  przed telewizor . Jak nie ma się specjalnie ochoty na nic konkretnego do zjedzenia , to można wyciągnąć paczkę krakersów ( bule słonych ) i posmarować je wszystkim co jest ,, maziowate  w lodówce .Odrobinę udekorować i
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 16026 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





super przystawka
Dodał/a ~Julia dnia 2009-09-30 14:06:18

Kanapeczki są super. Pyszne są też z twarożkiem i zielonym ogórkiem.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin