|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kanapeczki na krakersach |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 2 Głosów: 9 Ocena: 3.22 Składniki: - 20 krakersów (Krakowskie talarki)
- 2 łyżeczki białego sera śmietankowego
- 2 łyżeczki pasztetu drobiowego
- 2 łyżeczki wiórek łososiowych
- 2 łyżeczki sera pleśniowego Np. Danablu, Rokpol lub inny
- 2 łyżeczki pasty rybnej
- odrobina szczypiorku
- plasterek korniszona
- plasterek pomidora
- pieprz mielony
|
Opis przygotowania: Na każdego krakersa kłaść po pół łyżeczki masy ( 4 krakersy z jedną pastą ).Dekorować . W zasadzie jest zupełnie obojętne co się kładzie na takie kanapki . To co jest w domu .Jak nie ma nic do rozsmarowania , to można utrzeć żółty ser , pokroić drobno kiełbasę , ugotować jajko . Zmieszać to z odrobiną majonezu lub masła i już pasta gotowa . A z białego sera można zrobić kilka past - zmieszać z koperkiem , utartą rzodkiewką , pokruszonym pumperniklem . Najlepsze jest to , że za każdym razem kanapki są inne , bo co innego jest w lodówce . Jak chce się zrobić takie na spotkanie ze znajomymi , trzeba pamiętać - przynajmniej 30 sztuk na osobę , a na krakersa ½ łyżeczki pasty . I już ! |
|
Opis / Uwagi: Taka sobie ,,przegryzajka przed telewizor . Jak nie ma się specjalnie ochoty na nic konkretnego do zjedzenia , to można wyciągnąć paczkę krakersów ( bule słonych ) i posmarować je wszystkim co jest ,, maziowate w lodówce .Odrobinę udekorować i |
| Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: babciagramolka | Przepis czytano już 16442 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Wasze komentarze
super przystawka Dodał/a ~Julia dnia 2009-09-30 14:06:18
Kanapeczki są super. Pyszne są też z twarożkiem i zielonym ogórkiem.
|
|
|
|