| Ruskie pierogi Babcigramolki | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  90 min.Porcji:  4Głosów: 3Ocena: 3.67
- 35 dag mąki
 - 1 jajko
 - 1/2 szklanki wody
 - szczypta soli
 - 40 dag białego sera
 - 25 dag ugotowanych ziemniaków
 - 2 cebule
 - 2 łyżki oliwy
 - sól
 - pieprz mielony
 - 25 dag boczku wytopionego na skwarki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folię spożywczą . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia . Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać okraszone skwarkami z boczku
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Smaczne . Wbrew nazwie typowo polskie danie . Lubiane przez dzieci i mężczyzn . Można zrobić większą ilość i zamrozić .
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 5932 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |