przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ruskie pierogi Babcigramolki


Poziom: średni
Czas: 90 min.
Porcji: 4
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 35 dag mąki
- 1 jajko
- 1/2 szklanki wody
- szczypta soli
- 40 dag białego sera
- 25 dag ugotowanych ziemniaków
- 2 cebule
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz mielony
- 25 dag boczku wytopionego na skwarki

Opis przygotowania:
Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folię spożywczą . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia . Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać okraszone skwarkami z boczku
Opis / Uwagi:
Smaczne . Wbrew nazwie typowo polskie danie . Lubiane przez dzieci i mężczyzn . Można zrobić większą ilość i zamrozić .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 5368 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin