przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa rybna z Tilapii


Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 5 filetów Tilapii
- 5 średnich ziemniaków
- 1 marchewka
- 1/2 pietruszki
- kawałek selera
- 5 cm białej części pory
- 1 cebula
- 3 kostki bulionu rybnego Knorra
- 2 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- 2 łyżki usiekanego kopru
- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
- 1 żółtko
- pieprz mielony biały
- sól
- sok z cytryny
- 1 i 1/2 litra wody

Opis przygotowania:
Warzywa obrać . Marchew ponacinać w gwiazdki i pokroić w plasterki . Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Porę drobno pokroić . Cebulę pokroić w ,, piórka . Ziemniaki pokroić w grube plastry. Warzywa , ziele angielskie , liście laurowe , kostki bulionowe zalać wodą . Gotować 30 minut. Rybę pokroić na 4 cm kawałki .Włożyć do wrzącej zupy. Gotować na małym gazie 15 minut . Wsypać koperek. Wlać śmietankę zmieszaną z żółtkiem . Doprawić jeśli trzeba mielonym pieprzem , solą , odrobiną soku z cytryny.
Opis / Uwagi:
Tilapia to jedna z nowych ryb jakie pojawiły się na naszym rynku . Morska.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 7870 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin