Zupa rybna z Tilapii |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 5 filetów Tilapii
- 5 średnich ziemniaków
- 1 marchewka
- 1/2 pietruszki
- kawałek selera
- 5 cm białej części pory
- 1 cebula
- 3 kostki bulionu rybnego Knorra
- 2 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- 2 łyżki usiekanego kopru
- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
- 1 żółtko
- pieprz mielony biały
- sól
- sok z cytryny
- 1 i 1/2 litra wody
|
Opis przygotowania: Warzywa obrać . Marchew ponacinać w gwiazdki i pokroić w plasterki . Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Porę drobno pokroić . Cebulę pokroić w ,, piórka . Ziemniaki pokroić w grube plastry. Warzywa , ziele angielskie , liście laurowe , kostki bulionowe zalać wodą . Gotować 30 minut. Rybę pokroić na 4 cm kawałki .Włożyć do wrzącej zupy. Gotować na małym gazie 15 minut . Wsypać koperek. Wlać śmietankę zmieszaną z żółtkiem . Doprawić jeśli trzeba mielonym pieprzem , solą , odrobiną soku z cytryny. |
|
Opis / Uwagi: Tilapia to jedna z nowych ryb jakie pojawiły się na naszym rynku . Morska. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 7869 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |