przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Brukselka z wody


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 2
Głosów: 3
Ocena: 4.33
Składniki:
- 30 główek brukselki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki masła
- 2 łyżeczki bułki tartej

Opis przygotowania:
Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści . Naciąć głąb na krzyż ( szybciej się wtedy gotuje ).Zalać wodą . Wsypać do wody sól i cukier . Gotować 15-20 minut , aż będzie miękka ( zależy jak duże są główki ). Odcedzić . Na patelni zarumienić na maśle bułkę tartą i polać nią brukselkę .
Opis / Uwagi:
Bardzo smaczna jarzynka. Szybko się gotuje .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 13296 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin