| Brukselka z wody | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Porcji:  2Głosów: 3Ocena: 4.33
- 30 główek brukselki
 - 1 łyżeczka soli
 - 1 łyżeczka cukru
 - 2 łyżki masła
 - 2 łyżeczki bułki tartej
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści . Naciąć głąb na krzyż ( szybciej się wtedy gotuje ).Zalać wodą . Wsypać do wody sól i cukier . Gotować 15-20 minut , aż będzie miękka ( zależy jak duże są główki ). Odcedzić . Na patelni zarumienić na maśle bułkę tartą i polać nią brukselkę .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Bardzo smaczna jarzynka. Szybko się gotuje .
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 14098 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |