przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ananas pikantny smażony


Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 4
Głosów: 4
Ocena: 3.50
Składniki:
- 1 puszka ananasa w syropie (w plastrach)
- papryka mielona
- curry
- sos Tao-Tao
- pieprz mielony
- 3 łyżki mąki
- 4 łyżki oliwy

Opis przygotowania:
Ananasa wyjąć z zalewy. Posypać przyprawami. Skropić sosem Tao-Tao. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać oliwę. Na tłuszcz kłaść plastry ananasa i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony.
Opis / Uwagi:
Podawać jako dodatek do dań w stylu orientalnym . Smaczne. Proste. Szybkie. Tanie
Region:  Kuchnia tajska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 11195 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





wymyślone, wydumane, po co?
Dodał/a chef7 dnia 2008-04-26 20:14:49

wybacz babciu ale piszesz dyrdymoły nie spotkałem przez ponad pół roku pracując jako kucharz w Tajlandii i ucząc sie tam gotowania takich wymysłów jak twoje, wybacz ale to wymysły, Tajowie uwielbiają owoce ale nie tak przygotowane jak podajesz raczej owoców używa sie do carvingu i je świeże, lub jako składnik dania z woka.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin