|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ananas pikantny smażony |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 4 Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: - 1 puszka ananasa w syropie (w plastrach)
- papryka mielona
- curry
- sos Tao-Tao
- pieprz mielony
- 3 łyżki mąki
- 4 łyżki oliwy
|
Opis przygotowania: Ananasa wyjąć z zalewy. Posypać przyprawami. Skropić sosem Tao-Tao. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać oliwę. Na tłuszcz kłaść plastry ananasa i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. |
|
Opis / Uwagi: Podawać jako dodatek do dań w stylu orientalnym . Smaczne. Proste. Szybkie. Tanie |
| Region: Kuchnia tajska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis został dodany przez: babciagramolka | Przepis czytano już 11712 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Wasze komentarze
wymyślone, wydumane, po co? Dodał/a chef7 dnia 2008-04-26 20:14:49
wybacz babciu ale piszesz dyrdymoły nie spotkałem przez ponad pół roku pracując jako kucharz w Tajlandii i ucząc sie tam gotowania takich wymysłów jak twoje, wybacz ale to wymysły, Tajowie uwielbiają owoce ale nie tak przygotowane jak podajesz raczej owoców używa sie do carvingu i je świeże, lub jako składnik dania z woka.
|
|
|
|