| Kartoflanka Niani | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  50 min.Porcji:  4Głosów: 3Ocena: 3.33
- 1/2 kg mięsa mielonego
 - 1 marchew
 - 1/2 pietruszki
 - 1/8 selera
 - 1/2 pory
 - 2 liście laurowe
 - 4 ziela angielskie
 - pieprz mielony
 - 2 kostki bulionu drobiowego Knorra
 - majeranek
 - 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
 - 2 łyżki usiekanego koperku
 - 5 średnich ziemniaków
 - 1 i 1/2 litra wody
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Warzywa utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) , porę drobno usiekać . Ziemniaki pokroić w kostkę . Wszystko zalać woda . Zagotować z przyprawami .Na wrzący wywar wrzucać kulki robione z mięsa mielonego ( wielkości orzecha laskowego ) . Gotować 30 minut . Doprawić pieprzem , majerankiem , dodać śmietankę i koperek .
 Typowe danie jednogarnkowe .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Następna zupa z cyklu zup Niani . Pożywna . Smaczna . Tania .
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 5535 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |