|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Porterówka |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: - 0.9 l porteru
- 50 ml syropu cukrowego
- 1 łaska wanilii
- 0.5 l spirytusu 96°
|
Opis przygotowania: Piwo zagotować z rozdrobnioną wanilią i syropem cukrowym, wlać spirytus, zamieszać, ostudzić i przecedzić przez gęste płótno lub flanelę. Po rozlaniu do butelek porterówka jest gotowa do picia. Porterówka ma barwę brunatną, charakterystyczny porterowy zapach i smak z akcentem waniliowym. Zawartość cukru ok. l0%. Pije się ją o temp. 4 - 8°C. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 8874 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|