przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Porterówka

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
- 0.9 l porteru
- 50 ml syropu cukrowego
- 1 łaska wanilii
- 0.5 l spirytusu 96°

Opis przygotowania:
Piwo zagotować z rozdrobnioną wanilią i syropem cukrowym, wlać spirytus, zamieszać, ostudzić i przecedzić przez gęste płótno lub flanelę. Po rozlaniu do butelek porterówka jest gotowa do picia. Porterówka ma barwę brunatną, charakterystyczny porterowy zapach i smak z akcentem waniliowym. Zawartość cukru ok. l0%. Pije się ją o temp. 4 - 8°C.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 8532 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin