|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pierogi "kryzysowe" |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniCzas:  60 min.Porcji:  4Głosów: 3Ocena: 3.33
- 30 dag mąki
 - 1 jajko
 - 1/2 szklanki wody
 - szczypta soli
 - 10 dag kaszy jęczmiennej ( ugotowanej )
 - 20 dag ugotowanego mięsa
 - 1 cebula
 - sól
 - pieprz mielony
 - 25 dag skwarek wytopionych z boczku:
 
 
 |  | Opis przygotowania: Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto .Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć .Kaszę ugotować na sypko . Mięso zmielić . Cebulę drobno posiekać i usmażyć na złoto .Wymieszać kaszę , mięso , cebulę . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy krążek nakładać farsz . Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku  przez 3 minuty od wypłynięcia . Podawać okraszone skwarkami .
 Przy gotowaniu zup na mięsie , którego nie zużywamy zaraz, obrać je od kości i zmielić razem z warzywami z zupy , a następnie użyć do robienia pierogów , naleśników z mięsem czy krokietów . Lub zamrozić i użyć później .
 Pierogi z dodatkiem kaszy pozwalają wykorzystać nawet niewielkie ilości gotowanego mięsa . Są przy tym delikatniejsze , a przy tym na prawdę smaczne .
 |  |  |  | Opis / Uwagi: Bardzo tanie , Do przyrządzenia można wykorzystać mięso z zupy . Delikatne . Można zrobić większa ilość i zamrozić .
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  babciagramolka |  | Przepis czytano już 7371 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |