przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Różyczki z warzyw


Poziom: średni
Czas: 20 min.
Porcji: 6 sztuk
Głosów: 5
Ocena: 3.40
Składniki:
- 2 kawałki marchewki (po 5 cm długości)
- 2 kawałki białej rzodkwi lub pietruszki (długości 5 cm i grubości ok. 3 cm)
- 2 średnie korniszony

Opis przygotowania:
Warzywa obrać. Za pomocą przyrządu do robienia różyczek kręcić ozdobne spiralki i zwijać je w kształt kwiatka. Tak samo postępować robiąc różyczki za pomocą nożyka. Skrawać delikatnie cienkie paski z powierzchni warzywa tak by spiralka nie uległa przerwaniu. Następnie zwinąć kwiatek.
Narzędzia: ostry nożyk lub maszynka do robienia różyczek.
Opis / Uwagi:
Ładne dekoracje z różnokolorowych warzyw. Można je robić za pomocą ostrego nożyka lub specjalnych narzędzi. Nie istotne jak zostaną zrobione są efektownym elementem dekoracji potraw.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 10222 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin