Różyczki z warzyw |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Porcji: 6 sztuk Głosów: 5 Ocena: 3.40 Składniki: - 2 kawałki marchewki (po 5 cm długości)
- 2 kawałki białej rzodkwi lub pietruszki (długości 5 cm i grubości ok. 3 cm)
- 2 średnie korniszony
|
Opis przygotowania: Warzywa obrać. Za pomocą przyrządu do robienia różyczek kręcić ozdobne spiralki i zwijać je w kształt kwiatka. Tak samo postępować robiąc różyczki za pomocą nożyka. Skrawać delikatnie cienkie paski z powierzchni warzywa tak by spiralka nie uległa przerwaniu. Następnie zwinąć kwiatek.
Narzędzia: ostry nożyk lub maszynka do robienia różyczek. |
|
Opis / Uwagi: Ładne dekoracje z różnokolorowych warzyw. Można je robić za pomocą ostrego nożyka lub specjalnych narzędzi. Nie istotne jak zostaną zrobione są efektownym elementem dekoracji potraw. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 10215 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |