|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Jajecznica/omlet z kiełkami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 5 min. Porcji: 2 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - kiełki na patelnię (do kupienia w sklepie stokrotka)
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- czosnek
- oliwa z oliwek
|
Opis przygotowania: Na patelnię wlewamy niewielka ilość oliwy z oliwek, a następnie drobniutko pokrojoną dowolną ilość czosnku oraz kiełki, delikatnie rumienimy kiełki(przez około 3-4 minuty) w tym czasie rozbijamy jajka do naczynia i za pomocą trzepaczki roztrzepujemy dodając im także trochę objętości. wlewamy jajka na patelnię, dodajemy sol, pieprz, przyprawy do smaku.
Możemy podać to o konsystencji jajecznicy a także w formie ściętego omletu.
SMACZNEGO!!! |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis został dodany przez: olapiprek | Przepis czytano już 9908 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
omlecik luks Dodał/a ~di dnia 2014-03-19 11:41:10
Pyszny sposób na wykorzystanie kiełków po obróbce termicznej, co jest u mnie wskazane ze względu na ciążę. :)
|
|
|
|