przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jajecznica/omlet z kiełkami

Poziom: b. łatwy
Czas: 5 min.
Porcji: 2
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- kiełki na patelnię (do kupienia w sklepie stokrotka)
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- czosnek
- oliwa z oliwek

Opis przygotowania:
Na patelnię wlewamy niewielka ilość oliwy z oliwek, a następnie drobniutko pokrojoną dowolną ilość czosnku oraz kiełki, delikatnie rumienimy kiełki(przez około 3-4 minuty) w tym czasie rozbijamy jajka do naczynia i za pomocą trzepaczki roztrzepujemy dodając im także trochę objętości. wlewamy jajka na patelnię, dodajemy sol, pieprz, przyprawy do smaku.
Możemy podać to o konsystencji jajecznicy a także w formie ściętego omletu.
SMACZNEGO!!!
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  olapiprek
Przepis czytano już 9459 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*


omlecik luks
Dodał/a ~di dnia 2014-03-19 11:41:10

Pyszny sposób na wykorzystanie kiełków po obróbce termicznej, co jest u mnie wskazane ze względu na ciążę. :)











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin