przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zielona papryka faszerowana tofu

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 łyżki oleju
- 1 posiekana cebula
- 1/2 szklanki ugotowanego ryżu (najlepiej brązowego lub ugotowanych, zmielonych ziemniaków)
- 330 g tofu odciśniętego i pokruszonego
- 2 łyżki keczupu
- sól
- 4 duże zielone papryki, wydrążone z gniazdek nasiennych

Opis przygotowania:
Nagrzać piekarnik do 180oC. Rozgrzać na patelni olej i lekko zrumienić cebulę. Dodać ryż (lub ziemniaki) i smażyć przez 1 min. Dodać tofu, dobrze je rozgniatając na patelni i smażyć wszystko razem jeszcze 2 min. Przyprawić solą i keczupem. Farszem napełnić papryki, ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem blasze i lekko naoliwione po wierzchu piec ok. 20 min.
Przepis został dodany przez:  olapiprek
Przepis czytano już 5536 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin