| Zielona papryka faszerowana tofu | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 2 łyżki oleju
 - 1 posiekana cebula
 - 1/2 szklanki ugotowanego ryżu (najlepiej brązowego lub ugotowanych, zmielonych ziemniaków)
 - 330 g tofu odciśniętego i pokruszonego
 - 2 łyżki keczupu
 - sól
 - 4 duże zielone papryki, wydrążone z gniazdek nasiennych
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Nagrzać piekarnik do 180oC. Rozgrzać na patelni olej i lekko zrumienić cebulę. Dodać ryż (lub ziemniaki) i smażyć przez 1 min. Dodać tofu, dobrze je rozgniatając na patelni i smażyć wszystko razem jeszcze 2 min. Przyprawić solą i keczupem. Farszem napełnić papryki, ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem blasze i lekko naoliwione po wierzchu piec ok. 20 min.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  olapiprek | 
	| Przepis czytano już 6097 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |