przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kurczak ala Damcio

Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- podwójna pierś drobiowa
- pół kilograma pieczarek
- dwie lub trzy cebule
- dwie duże łyżki majonezu
- troszeczkę ketchupu
- tarty ser
- pieprz
- przyprawa do drobiu

Opis przygotowania:
w pierwszej kolejności kroimy drobno pieczarki i cebulę i razem podsmażamy. Następnie w naczyniu żaroodpornym układamy rozcięte piersi z kurczaka. Filet z kurczaka najlepiej szerokim nożem rozcinamy wzdłuż tak abyśmy otrzymali cztery płaskie części. Oczywiście naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na górę układamy wcześniej podsmażone pieczarki z cebulą, następnie smarujemy cieniuteńko majonezem i jak ktoś lubi katchupem. Następnie zasypujemy wszystko tartym serem i dajemy do piekarnika na 25 min. Danie jest kaloryczne ale bardzo smaczne. Super danie na imprezkę - wszystkim bardzo smakuje.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  damcio24
Przepis czytano już 6451 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin