Kurczak ala Damcio | 
	 | 
		Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 4.00  Składniki: - podwójna pierś drobiowa 
- pół kilograma pieczarek 
- dwie lub trzy cebule  
- dwie duże łyżki majonezu 
- troszeczkę ketchupu 
- tarty ser 
- pieprz  
- przyprawa do drobiu
 
  | 
	Opis przygotowania: w pierwszej kolejności kroimy drobno pieczarki i cebulę i razem podsmażamy. Następnie w naczyniu żaroodpornym układamy  rozcięte piersi z kurczaka. Filet z kurczaka najlepiej szerokim nożem rozcinamy wzdłuż tak abyśmy otrzymali cztery płaskie części. Oczywiście naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na górę układamy wcześniej podsmażone pieczarki z cebulą, następnie smarujemy cieniuteńko majonezem i jak ktoś lubi katchupem. Następnie zasypujemy wszystko tartym serem i dajemy do piekarnika na 25 min. Danie jest kaloryczne ale bardzo smaczne. Super danie na imprezkę - wszystkim bardzo smakuje. | 
	 | 
	| Region:  Pozostałe | 
| Sposób przygotowania:  Zapiekane | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  damcio24 | 
	| Przepis czytano już 7066 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |