Kurczak ala Damcio |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - podwójna pierś drobiowa
- pół kilograma pieczarek
- dwie lub trzy cebule
- dwie duże łyżki majonezu
- troszeczkę ketchupu
- tarty ser
- pieprz
- przyprawa do drobiu
|
Opis przygotowania: w pierwszej kolejności kroimy drobno pieczarki i cebulę i razem podsmażamy. Następnie w naczyniu żaroodpornym układamy rozcięte piersi z kurczaka. Filet z kurczaka najlepiej szerokim nożem rozcinamy wzdłuż tak abyśmy otrzymali cztery płaskie części. Oczywiście naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na górę układamy wcześniej podsmażone pieczarki z cebulą, następnie smarujemy cieniuteńko majonezem i jak ktoś lubi katchupem. Następnie zasypujemy wszystko tartym serem i dajemy do piekarnika na 25 min. Danie jest kaloryczne ale bardzo smaczne. Super danie na imprezkę - wszystkim bardzo smakuje. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis został dodany przez: damcio24 |
Przepis czytano już 6447 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |