Sałatka indyjska |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Głosów: 8 Ocena: 4.25 Składniki: - 3 podwójne filety z kurczaka
- 4 jabłka
- puszka ananasa
- ser żółty - 100 - 150 g
- kiść winogron zielonych
- sałata lodowa (1 szt.)
- majonez
- jogurt (najlepiej kremowy)
- kurkuma
- curry
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Filety kroimy w małą kosteczkę. obtaczamy w curry i odkładamy na 3-4 godziny do lodówki. Następnie prażymy na małym ogniu - bez tłuszczu.
Pozostałe składniki kroimy na drobne części, sałatę drzemy na średniej wielkości płatki. Po wystygnięciu dodajemy kurczaka. Sos - jogurt (250g), dodajemy 2-3 łyżki majonezu - dodajemy curry i kurkumę (ostrość w/g uznania). Składniki trochę solimy i dodajemy pieprz - na koniec mieszamy z sosem. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: profesor59 |
Przepis czytano już 9540 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |