Sałatka indyjska | 
	 | 
		Poziom: łatwy Czas: 20 min. Głosów: 8 Ocena: 4.25  Składniki: - 3 podwójne filety z kurczaka 
- 4 jabłka 
- puszka ananasa 
- ser żółty - 100 - 150 g 
- kiść winogron zielonych 
- sałata lodowa (1 szt.) 
- majonez 
- jogurt (najlepiej kremowy) 
- kurkuma 
- curry 
- sól 
- pieprz
 
  | 
	Opis przygotowania: Filety kroimy w małą kosteczkę. obtaczamy w curry i odkładamy na 3-4 godziny do lodówki. Następnie prażymy na małym ogniu - bez tłuszczu. 
Pozostałe składniki kroimy na drobne części, sałatę drzemy na średniej wielkości płatki. Po wystygnięciu dodajemy kurczaka. Sos - jogurt (250g), dodajemy 2-3 łyżki majonezu - dodajemy curry i kurkumę (ostrość w/g uznania). Składniki trochę solimy i dodajemy pieprz - na koniec mieszamy z sosem. | 
	 | 
	| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  profesor59 | 
	| Przepis czytano już 10246 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |