| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	budyniowe babeczki |  
	 |  
		Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 20 Głosów: 7 Ocena: 4.85  Składniki: - 30 dkg mąki 
- 15 dkg masła 
- 10 dkg cukru pudru 
- 2 żółtka 
- 5 dkg kakao 
- szczypta soli 
- 1 torebka budyniu 
- owoce mrożone lub z kompotu 
- cukier puder do posypywania
 
  |  
	Opis przygotowania: Z mąki, masła, cukru, żółtek, kakao i szczypty soli zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto wyjąć, cienko rozwałkować, wyłożyć nim foremki. Piec 10 - 12 min. w temp. 100°C, ostudzić, wyjąć z foremek. Budyń ugotować, przestudzić, napełnić ciastka, na wierzchu ułożyć owoce, posypać cukrem pudrem. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  	 |  
	| Przepis został dodany przez:  asia247 |  	| Przepis czytano już 10022 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
babeczki budyniowe Dodał/a ~załamana dnia 2010-07-10 22:31:50
  ciasto wyszło bardzo kruche i nie jest za dobre co psuje smak całych babeczek. Nie polecam. POZDRAWIAM !!! =))
 
  |  
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |