|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
budyniowe babeczki |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 20 Głosów: 7 Ocena: 4.85 Składniki: - 30 dkg mąki
- 15 dkg masła
- 10 dkg cukru pudru
- 2 żółtka
- 5 dkg kakao
- szczypta soli
- 1 torebka budyniu
- owoce mrożone lub z kompotu
- cukier puder do posypywania
|
Opis przygotowania: Z mąki, masła, cukru, żółtek, kakao i szczypty soli zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto wyjąć, cienko rozwałkować, wyłożyć nim foremki. Piec 10 - 12 min. w temp. 100°C, ostudzić, wyjąć z foremek. Budyń ugotować, przestudzić, napełnić ciastka, na wierzchu ułożyć owoce, posypać cukrem pudrem. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis został dodany przez: asia247 | Przepis czytano już 9219 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
babeczki budyniowe Dodał/a ~załamana dnia 2010-07-10 22:31:50
ciasto wyszło bardzo kruche i nie jest za dobre co psuje smak całych babeczek. Nie polecam. POZDRAWIAM !!! =))
|
|
|
|