przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





budyniowe babeczki

Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 20
Głosów: 7
Ocena: 4.85
Składniki:
- 30 dkg mąki
- 15 dkg masła
- 10 dkg cukru pudru
- 2 żółtka
- 5 dkg kakao
- szczypta soli
- 1 torebka budyniu
- owoce mrożone lub z kompotu
- cukier puder do posypywania

Opis przygotowania:
Z mąki, masła, cukru, żółtek, kakao i szczypty soli zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto wyjąć, cienko rozwałkować, wyłożyć nim foremki. Piec 10 - 12 min. w temp. 100°C, ostudzić, wyjąć z foremek. Budyń ugotować, przestudzić, napełnić ciastka, na wierzchu ułożyć owoce, posypać cukrem pudrem.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  asia247
Przepis czytano już 9218 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*


babeczki budyniowe
Dodał/a ~załamana dnia 2010-07-10 22:31:50

ciasto wyszło bardzo kruche i nie jest za dobre co psuje smak całych babeczek. Nie polecam. POZDRAWIAM !!! =))











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin