przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa z kasztanów jadalnych z suszonym jabłkiem

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 120g kasztanów jadalnych (gotowanych, marynowanych, do kupienia w sklepie)
- 120ml wywaru z warzyw
- śmietana 36%
- świeży tymianek
- sól
- pieprz
- syrop klonowy
- chipsy z suszonych jabłek
- 1 biała cebula
- 7g masła
- olej do smażenia

Opis przygotowania:
Cebulę i kasztany podsmażamy na maśle, dodajemy wywar z warzyw i tymianek, całość gotujemy 20 min. Dodajemy śmietanę, miksujemy i doprawiamy do smaku. Jabłka kroimy bardzo cienko, posypujemy cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż się wysuszą. Podajemy w głębokim talerzu z chipsami z jabłka.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 6975 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin