| Zupa z kasztanów jadalnych z suszonym jabłkiem | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 120g kasztanów jadalnych (gotowanych, marynowanych, do kupienia w sklepie)
 - 120ml wywaru z warzyw
 - śmietana 36%
 - świeży tymianek
 - sól
 - pieprz
 - syrop klonowy
 - chipsy z suszonych jabłek
 - 1 biała cebula
 - 7g masła
 - olej do smażenia
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Cebulę i kasztany podsmażamy na maśle, dodajemy wywar z warzyw i tymianek, całość gotujemy 20 min. Dodajemy śmietanę, miksujemy i doprawiamy do smaku. Jabłka kroimy bardzo cienko, posypujemy cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż się wysuszą. Podajemy w głębokim talerzu z chipsami z jabłka.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  adam | 
	| Przepis czytano już 7526 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |