Zupa z kasztanów jadalnych z suszonym jabłkiem |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 120g kasztanów jadalnych (gotowanych, marynowanych, do kupienia w sklepie)
- 120ml wywaru z warzyw
- śmietana 36%
- świeży tymianek
- sól
- pieprz
- syrop klonowy
- chipsy z suszonych jabłek
- 1 biała cebula
- 7g masła
- olej do smażenia
|
Opis przygotowania: Cebulę i kasztany podsmażamy na maśle, dodajemy wywar z warzyw i tymianek, całość gotujemy 20 min. Dodajemy śmietanę, miksujemy i doprawiamy do smaku. Jabłka kroimy bardzo cienko, posypujemy cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż się wysuszą. Podajemy w głębokim talerzu z chipsami z jabłka. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 6974 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |