przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gołąbki pyszne


Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 3.67
Składniki:
-1 kg łopatki wieprzowej
- 2 torebki ryżu
- 30 dkg pieczarek
- 3 jajka
- 2 młode cebule dymki
- 2 młode kapusty
- 1 pęczek koperku
- 1 gałązka świeżej maggi
- Vegeta
- sól
- pieprz
- 1 listek laurowy
- kilka ziaren ziela angielskiego

Opis przygotowania:
Mięso zmielić, razem z cebulą i pieczarkami.
Dodać 2 torebki ugotowanego, przestudzonego ryżu, jajka, vegetę,
pieprz, wyrobić masę.
Z młodej kapusty, wyciąć głąby, kapustę wsadzić do garnka i zalać wodą.
Parzyć we wrzątku, zdejmować po jednym liściu, ścinać zgrubienie.
Nakładać farsz, zwijając najpierw boki, potem przód.
Dno garnka, wyłożyć pozostałymi listkami kapusty, układać ścisło gołąbki.
Dodać łyżkę vegety, listek laurowy, ziele angielskie, pokrojony koperek i gałązkę maggi (nie dajemy żadnego tłuszczu). Na wierzch jeżeli lubimy dajemy pozostałe liście kapusty, zalać gorącą wodą
Gotować około 30-35 min aż kapusta będzie miękka. Można dodać koncentrat pomidorowy, jednak te gołąbki smakują najlepiej we własnym sosie. Smacznego
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 9972 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin