| Lecznicza nalewka buraczana | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: ponad 2 godz.
 Porcji: 2 litry : 1 łyzkę
 Głosów: 3Ocena: 5.00
- 1 litr soku z buraków ćwikłowych
 - 1 litr spirytusu
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Z buraków ćwikłowych wycisnąć do słoja 1 litr soku. Powoli, ostrożnie dolewamy 1 litr spirytusu. Również ostrożnie mieszamy. W szczelnie zamkniętym słoju wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po wyjęciu wstrząsamy, przelewamy do szczelnych butelek i zażywamy. Nalewka ta, poprawia trawienie. Pijemy ją między posiłkami ale nie więcej niż 4 łyżki dziennie.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6825 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |