przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lecznicza nalewka buraczana

Poziom: b. łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: 2 litry : 1 łyzkę
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 litr soku z buraków ćwikłowych
- 1 litr spirytusu

Opis przygotowania:
Z buraków ćwikłowych wycisnąć do słoja 1 litr soku. Powoli, ostrożnie dolewamy 1 litr spirytusu. Również ostrożnie mieszamy. W szczelnie zamkniętym słoju wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po wyjęciu wstrząsamy, przelewamy do szczelnych butelek i zażywamy. Nalewka ta, poprawia trawienie. Pijemy ją między posiłkami ale nie więcej niż 4 łyżki dziennie.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6081 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin