|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ciasto Dwa w jednym |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwyCzas: ponad 2 godz.
 Głosów: 2Ocena: 5.00
składniki ciasta:
 - 1 i 1/4 maki pszennej
 - 3 jajka
 - 8 łyżek cukru
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
 składniki  masy kremowej:
 - 25 dag serka homogenizowanego waniliowego
 - 200 g śmietany kremówki 30%
 - 3 żółtka
 - 3 łyżki cukru pudru
 - 5  kropli zapachu ananasowego
 - 2 łyżki żelatyny
 
 oraz:
 - 4 łyżki dżemu ciemnego
 - kilka podłużnych biszkoptów
 - 1/2 szklanki galaretki cytrynowej
 - dowolne owoce do dekoracji
 
 
 |  | Opis przygotowania: Przygotowanie ciasta biszkoptowego:
 Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Podłużną dużą blachę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto, piec 15 minut w temp 190 stopni. Ciepłe ciasto wyłożyć na wilgotną ściereczkę, zwinąć w roladę.
 Masa kremowa:
 śmietanę ubić, połączyć z serkiem, zapachem i żółtkami ubitymi z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, dodać do masy, wymieszać.
 Ostateczne nadanie kształtu dla ciasta:
 Roladę rozwinąć, posmarować dżemem, zwinąć z powrotem, pokroić w 6 cm kawałki. Na dnie podłużnej formy wyłożonej folią  spożywczą, układamy biszkopty, na nie kawałki rolady,  całość zalewamy masą, wstawiamy na 5 godzin do lodówki.
 Po tym czasie wyjmujemy z formy, dekorujemy owocami (wiśnie z konfitury,  koktajlowe, maliny, itp)
 Oblewamy tężejącą galaretką.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 8744 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |