|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik wiedeński mojej mamy |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1,30 kg sera białego (półtłustego)
- 10 jajek
- 1 masło roślinne 250 g
- 1½ szklanki cukru( lub wg uznania)
- 2 cukry waniliowe
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1/2 opakowania rodzynek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ zapachu cytrynowego
|
Opis przygotowania: Żółtka oddzielić od białek, dodać masło, cukier, cukier waniliowy.
Utrzeć na jednolitą masę, najlepiej mikserem.
Ser zmielić przez maszynkę, dodać utartą masę, dobrze wymieszać mikserem.
Następnie dodać, obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia, zapach cytrynowy.
Na końcu dodać, umyte i wysuszone rodzynki, ubitą na sztywno pianę z białek.
Wszystko delikatnie wymieszać, drewnianą łyżką.
Blaszkę o wymiarach, 40x25 wyłożyć papierem do pieczenia.(koniecznie, będzie ładnie odchodził od blaszki)
Piec w 180şC około 60 min.Smacznego |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 | Przepis czytano już 5807 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|