|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sernik wiedeński mojej mamy |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 1Ocena: 5.00
- 1,30 kg sera białego (półtłustego)
 - 10 jajek
 - 1 masło roślinne 250 g
 - 1½ szklanki cukru( lub wg uznania)
 - 2 cukry waniliowe
 - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
 - 1 łyżka mąki pszennej
 - 1/2 opakowania rodzynek
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - ½ zapachu cytrynowego
 
 
 |  | Opis przygotowania: Żółtka oddzielić od białek, dodać masło, cukier, cukier waniliowy.
 Utrzeć na jednolitą masę, najlepiej mikserem.
 Ser zmielić przez maszynkę, dodać utartą masę, dobrze wymieszać mikserem.
 Następnie dodać, obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia, zapach cytrynowy.
 Na końcu dodać, umyte i wysuszone rodzynki, ubitą na sztywno pianę z białek.
 Wszystko delikatnie wymieszać, drewnianą łyżką.
 Blaszkę o wymiarach, 40x25 wyłożyć papierem do pieczenia.(koniecznie, będzie  ładnie odchodził od blaszki)
 Piec w 180şC około 60 min.Smacznego
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  anullkaa7 |  | Przepis czytano już 6453 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |