| Dynia w przecierze żurawinowym | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1 kg dyni
 - 25 dag żurawin
 - cukier do smaku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Dynię pokroić w równej wielkości słupki lub kostkę.
 Wkładać na cedzaku do wrzącej wody, obgotować, aby nieco zmiękła, lecz nie rozpadła się. Obgotowaną ułożyć w słoikach.
 Żurawiny (można ich dodać więcej) po umyciu zagotować z niewielką ilością wody, przetrzeć osłodzić do smaku. Gorącym przecierem napełnić słoje z dynią i pasteryzować.
 Jest to doskonały dodatek do wielu potraw.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 5552 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |