Dynia w przecierze żurawinowym |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 kg dyni
- 25 dag żurawin
- cukier do smaku
|
Opis przygotowania: Dynię pokroić w równej wielkości słupki lub kostkę.
Wkładać na cedzaku do wrzącej wody, obgotować, aby nieco zmiękła, lecz nie rozpadła się. Obgotowaną ułożyć w słoikach.
Żurawiny (można ich dodać więcej) po umyciu zagotować z niewielką ilością wody, przetrzeć osłodzić do smaku. Gorącym przecierem napełnić słoje z dynią i pasteryzować.
Jest to doskonały dodatek do wielu potraw. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4784 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |