przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dynia w przecierze żurawinowym

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kg dyni
- 25 dag żurawin
- cukier do smaku

Opis przygotowania:
Dynię pokroić w równej wielkości słupki lub kostkę.
Wkładać na cedzaku do wrzącej wody, obgotować, aby nieco zmiękła, lecz nie rozpadła się. Obgotowaną ułożyć w słoikach.
Żurawiny (można ich dodać więcej) po umyciu zagotować z niewielką ilością wody, przetrzeć osłodzić do smaku. Gorącym przecierem napełnić słoje z dynią i pasteryzować.
Jest to doskonały dodatek do wielu potraw.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4783 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin