|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kapusta czerwona pasteryzowana |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 2.00
- drobno poszatkowana krajanka kapusty (tak jak do kwaszenia)
 
 Na 1 kg poszatkowanej kapusty bierzemy:
 - 2 - 4 g nasion kminku lub kopru
 - 25 g soli
 - 50 - 100 g cukru
 
 Zalewa:
 - 0,2 l wody
 - 0,10 - 0,15 litra octu winnego
 - 2 - 5  g czarnego pieprzu
 - 2 - 5 g ziela angielskiego
 
 
 |  | Opis przygotowania: Składniki na 1 kg kapusty. Przygotować krajankę kapusty, zmieszać ją  z przyprawami i pozostawić na 2 - 3 godziny.
 Sporządzić zalewę z podanych składników (ilość podana na 1 kg krajanki kapusty). Podgrzać ją do temp. 60 - 70 stopni, wlać do 1/4 wysokości słojów, wkładać do nich krajankę kapusty, nieco ugniatać, lecz nie odlewać zalewy.
 Pasteryzować w temp 90 stopni C od 20 - 25 minut.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 8148 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |