| Kapusta czerwona pasteryzowana | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 2.00
- drobno poszatkowana krajanka kapusty (tak jak do kwaszenia)
 
 Na 1 kg poszatkowanej kapusty bierzemy:
 - 2 - 4 g nasion kminku lub kopru
 - 25 g soli
 - 50 - 100 g cukru
 
 Zalewa:
 - 0,2 l wody
 - 0,10 - 0,15 litra octu winnego
 - 2 - 5  g czarnego pieprzu
 - 2 - 5 g ziela angielskiego
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Składniki na 1 kg kapusty. Przygotować krajankę kapusty, zmieszać ją  z przyprawami i pozostawić na 2 - 3 godziny.
 Sporządzić zalewę z podanych składników (ilość podana na 1 kg krajanki kapusty). Podgrzać ją do temp. 60 - 70 stopni, wlać do 1/4 wysokości słojów, wkładać do nich krajankę kapusty, nieco ugniatać, lecz nie odlewać zalewy.
 Pasteryzować w temp 90 stopni C od 20 - 25 minut.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 8147 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |