|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Marynata z czerwonej kapusty - powtórka z przetwór |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1 kg czerwonej kapusty
 - 30 dag kwaśnych jabłek
 - 1 por
 - 1 łyżka soli
 - 2 łyżki cukru
 - 3 goździki
 - 1 łyżka kwasku cytrynowego
 - szczypta nasion kopru
 - 0,2 - 0,5 l wody.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, por oczyścić, pokroić w plasterki.
 Wymieszane składniki włożyć luźno do słoików typu twist. Zagotować wodę z solą, cukrem, goździkami, dodać kwasek cytrynowy.
 napełnić słoje z kapustą gorącą zalewą, dodać przyprawy i po zamknięciu pasteryzować 20 minut.
 Podawać jako dodatek do potraw.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 6925 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |