Marynata z czerwonej kapusty - powtórka z przetwór |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 kg czerwonej kapusty
- 30 dag kwaśnych jabłek
- 1 por
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki cukru
- 3 goździki
- 1 łyżka kwasku cytrynowego
- szczypta nasion kopru
- 0,2 - 0,5 l wody.
|
Opis przygotowania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, por oczyścić, pokroić w plasterki.
Wymieszane składniki włożyć luźno do słoików typu twist. Zagotować wodę z solą, cukrem, goździkami, dodać kwasek cytrynowy.
napełnić słoje z kapustą gorącą zalewą, dodać przyprawy i po zamknięciu pasteryzować 20 minut.
Podawać jako dodatek do potraw. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6156 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |